Mentőexpedíció

A marsi

EBook

Hungarian language

Published July 6, 2014 by Fumax.

ISBN:
978-615-5514-14-2
Copied ISBN!

View on OpenLibrary

4 stars (6 reviews)

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg.

Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.

Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”.

De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a számtalan leküzdhetetlennek tűnő akadállyal szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?

Source: fumax.hu/termek/a_marsi_mentoexpedicio_filmes_vedoboritoval.html

57 editions

reviewed The Martian by Andy Weir

Fun read.

4 stars

And probably at least semi realistic? Didn't like it as much as Project Hail Mary by the same author. This sorta read as a sequence of "oh crap, another thing went wrong" problems, followed by solutions. I'm certain this is realistic - or even still overly optimistic, given what they were surviving through - but kinda made for an overly long, repetitive narrative. I suspect this is part of why they cut some of these out of the movie (and to save time, but also it got repetitive). Nevertheless, a fun read if you enjoy sci-fi that sticks close to contemporary science.

avatar for reconbot

rated it

4 stars

Lists